СВЕТА ЛИТУРГИЈА И ЛИТИЈА ПОВОДОМ СЛАВЕ ГРАДА

Post Date: 23/09/2019

СВЕТА ЛИТУРГИЈА И ЛИТИЈА ПОВОДОМ СЛАВЕ ГРАДА

У храму Покрова Пресвете Богородице у Градишци, 21. септембра, служена је Света литургија поводом обиљежавања славе Града Рођења Пресвете Богородице – Мале Госпојине.

Архијерејски намјесник градишки, протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић честитао је грађанима Градишке крсну славу, коју већ традиционално и са посебном пажном прослављају.

Он је навео да је Српска православна црква у Градишци прије двије године имала само литију на празник Врбице, а да сада организује и литије за Богојављење и Малу Госпојину, цијенећи да је важно да градишки православни вијерници и на такав начин покажу своју духовност и припадност цркви.

Светој литургији присуствовали су градоначелник Градишке Зоран Аџић, предсједник Скупштине града Миленко Павловић, замјеник градоначелника Драгана Илић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Огњен Жмирић, који су након литургије прошетали у литији градским улицама, заједно са свештеницима, бројним вијерницима и члановима културно-умјетничких друштава.

Након литије уприличено је славско послужење у порти храма Покрова Пресвете Богородице.

Честитајући славу грађанима, градоначелник Градишке Зоран Аџић је истакао да је Градска управа увијек спремна да подржи људе који желе да развијају Градишку и да заједно с њима ради на привредном, инфрастуктурном и друштвеном развоју града.

Поводом славе града Мале Госпојине, у Градишци се у оквиру „Градишке јесени“ у септембру организују бројне привредне, културне и спортске манифестације, те традиционални малогоспојински вашар.