ОДРЖАНА 11. СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 25/05/2024

ОДРЖАНА 11. СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

Данас је у просторијама Градске управе града Градишка одржана је 11. редовна сједница Привредног савјета града Градишка.

На сједници су, између осталог, разматрани извјештаји о реализацији Програма рада Привредног савјета, раду градоначелника и Градске управе и извршењу градског буџета за прошлу годину.

Секретар Привредног савјета града Градишка Дарко Врховац рекао је да су   приходи привредних друштава са подручја Градишке у прошлој години, у односу на 2022., расли за око три одсто, а њихов капитал увећан је за шест одсто, што уз евидентан раст извоза и пад увоза говори о позитивним трендовима у градишкој привреди.

Такође, Врховац је истакао да је евидентна и смањена тражња за нашим производима у ЕУ, али да градишки привредници успијевају да се прилагоде околностима и пронађу нова тржишта.

Представљени су резултати анкете пословног сектора у 2023. години, која је урађена на узорку 50 привредних друштава из различитих сектора и на основу које Градска управа дефинише даље мјере подршке привреди и пољопривреди.

Маркетинг менаџер компаније „Рапић“ из Градишке Петар Нинић потврдио је да и ово предузеће биљежи позитивне трендове пословања, те нагласио да су активности Привредног савјета управо усмјерена ка томе да се ускладе мјере подршке Градске управе са потребама привреде.

Привредни савјет града Градишка разматрао је и извјештаје о реализацији програма подршке привреди и пољопривреди у прошлој и програме и правилнике који дефинишу начин подршке овом сектору у текућој години.