ФЕДЕРАЛНИ МИНИСТАР НЕРИН ДИЗДАР БОРАВИО У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ГРАДИШЦИ

Post Date: 24/06/2024

ФЕДЕРАЛНИ МИНИСТАР НЕРИН ДИЗДАР БОРАВИО У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ГРАДИШЦИ

Данас је у радној посјети Граду Градишка боравио Федерални министар за расељене особе и избјеглице Нерин Диздар током које је са градоначлеником Градишке Зораном Аџићем разговарао о реализованим и новим пројектима који се односе на побољшање услова расељених лица, избјеглица и повратника.
Том приликом, министар Диздар је истакао да је Федерално министарство расељених особа и избјеглица у протеклој години за повратничку популацију издвојило пола милиона конвертибилних марака, те да су сада у фази планирања и реализације нових пројеката, који директно утичу на квалитет живота свих грађана. Ријеч је о инфраструктурним  пројектима, асфалтирању путева, расвјети и изградњи водовода.
„Градишка је  средина која је интегрисана, води рачуна о својој популацији, а наша жеља је да подржимо средине у којима се на најбољи начин показује плуралност друштва“, рекао је министар Диздар.
Градоначелник Градишке Зоран Аџић захвалио је Федералном министру на подршци  и сарадњи, те је подсјетио да су уз њихову помоћ и помоћ Секретаријата за расељена лица и миграције и Министарства за избјегла и расељена лица са нивоа Савјета министара БиХ, значајна средства уложена на подручју  Градишке за рјешавање инфраструктурних проблема расељених и избјеглих лица и повратника.
„Желимо да будемо транспарентни и да омогућимо стварање бољих услова живота за све грађане,  посебно за избјегла, расељена лица и повратнике. Град Градишка је прошле године, према Федералном министарству за расељена лица и избјеглице, аплицирао пројекте који се односе на  рјешавање инфраструктурних проблема у насељу Демирача и у Улици Османа Хаџијусуфовића“, истакао је градоначелник Зоран Аџић, нагласивши да Град има спремне нове пројекте за које се нада да ће бити реализовани у скорије вријеме.