ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Post Date: 27/06/2024

ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас пријем за дјецу из Зубиног Потока, која у Градишци бораве у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.


Овим поводом градоначелник је дјеци из Зубиног Потока уручио пригодне поклоне, изразивши задовољство што је Градишка дјеци са Косова и Метохије девети пут домаћин и поручивши им да у Градишци увијек имају пријатеље и ослонац у тешким тренуцима.


Градоначелник је изразио захвалност ученицима Основне школе „Данило Борковић“ и њиховим родитељима који су прихватили да ове године буду домаћини у оквиру овог пројекта, а гостима из Зубиног Потока је поручио да ће у Градишци увијек имати искрене пријатеље и сигурну подршку.
Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је да је Градишка  водећа међу 40 локалних заједница у Српској по износу донација за изградњу Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици, те захвалио градоначелнику Аџићу, руководствима школа у Градишци, ученицима и њиховима родитељима, што су поново подржали велики пројекат спајања српске дјеце Косова и Метохије и Републике Српске.
Наставница у Основној школи „Јован Цвијић“ из Зубиног Потока, Милица Михајловић захвалила је предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милораду Арлову, градоначелнику Зорану Аџићу и свим домаћинима у Градишци на гостопримству, те истакла да су њени ученици презадовољни и да сваки дан имају занимљиве активности.
Лука Ђукић из Зубиног Потока и Лука Радојевић из Зупча, којима је домаћин њихов вршњак Лука Пезеровић, изразили су велико задовољство јер, како кажу, уживају у заједничком дружењу.
Градишка је током девет година учешћа у пројекту Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији угостила 410 дјеце.