Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu

Post Date: 02/07/2024

Besplatna obuka za mlade u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija http://www.gradgradiska.com/2024/07/besplatna-obuka-…zapadnom-balkanu/(UNDP) poziva mlade osobe na besplatni program neformalnog obrazovanja iz oblasti „Digitalnog marketinga (META certifikat)”

PRAVO UČEŠĆA

Učešće u obuci mogu ostvariti mlade osobe uzrasta od 18 do 30 godina koje su u potrazi za poslovnim prilikama, a koje imaju dalje u tekstu navedeni status. Prednost u svakoj od kategorija će imati osobe sa invaliditetom.

  • Prebivalište na području jedne od 13 partnerskih gradova/općina/opština ReLOaD2 projekta: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Grad Istočno Sarajevo, Gradiška, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez (potvrda o prebivalištu)
  • Nezaposlene mlade osobe (dokaz: potvrda sa evidencija Zavoda / Uvjerenje porezne uprave o doprinosima)
  • Studenti/ice (dokaz: potvrda o studiranju)

U slučaju nedovoljnog broja prijava ReLOaD2 projekat će uzeti u obzir kandidate/kinje do navršenih 35 godina kao i zaposlene mlade osobe.

Obuka iz oblasti Digitalnog marketinga (META certifikat)

Uz mentorstvo iskusnog stručnjaka, polaznici i polaznice ove obuke će kroz napredan i dinamičan program istražiti svijet digitalnog marketinga i oglašavanja te steći besplatan certifikat Meta Blueprint Academy (Meta Certified Digital Marketing Associate). Program će omogućiti sticanje ključnih vještina i znanja o Meta platformama poput Facebooka, Instagrama i drugih. Mentor će pružati praktične zadatke kako bi polaznici i polaznice savladali ne samo teoriju već i praktične aspekte digitalnog marketinga. Pored toga, učesnici i učesnice će savladati osnovne vještine potrebne za upravljanje društvenim mrežama i kreiranje učinkovitih oglasa. Pored grupnih časova, predviđena je i podrška jedan na jedan tokom svih faza obuke, gdje će učesnici i učesnice dobiti individualnu pažnju i savjete prilagođene njihovim potrebama. Učesnici i učesnice će dobiti korisne savjete i konstruktivne povratne informacije, čime će biti osposobljeni da uspješno polože certifikaciju.

Saznajte više na: Meta Certified Digital Marketing Associate

Obuka je namjenjena mladima koji žele da prošire već postojeće znanje, nauče nešto potpuno novo ili promjene svoju karijeru.

Dodatne informacije

Trajanje obuke: šest sedmica (jul – avgust)

Format izvođenja obuke: online, tri puta sedmično

Planirani broj učesnika: 20 mladih osoba

VAŽNA NAPOMENA:

U slučaju velikog broja prijavljenih ReLOaD2 projekat će obaviti intervju sa prijavljenim kandidatima.

Prednost prilikom izbora učesnika/ca imaju nezaposlene mlade osobe koje se vode na evidenciji službi/zavoda za zapošljavanje a nakon toga studenti/ce.

NAČIN PRIJAVE:

Polaznici/ce se prijavljuju putem ONLINE FORMATA

Popunjavanjem online formata neophodno je priložiti sljedeće dokumente:

  • Potvrda o evidenciji koju izdaje Zavod / Služba za nezaposlene (za nezaposlene osobe)
  • Potvrda o studiranju (za studente)
  • Potvrda o prebivalištu (CIPS) za sve koji se prijavljuju

Ovaj poziv ostaje otvoren najkasnije do 10. jula 2024. do 17h.

Nakon što se provede konkursna procedura (koja može uključivati intervju), odabrani kandidati će dobiti obavještenje putem emaila sa detaljnim informacijama.

Za sva dodatna pitanja pošaljite email na registry.ba@undp.org sa naznakom – Besplatne certificirane obuke ReLoaD2 projekat.