МЗ ГОРЊА ЈУРКОВИЦА: ПУШТЕНА У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА

Post Date: 19/07/2024

МЗ ГОРЊА ЈУРКОВИЦА: ПУШТЕНА У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА

Данас је у Горњој Јурковици, према засеоку Горњи Гајићи и засеоку Мајсторовићи, пуштена у употребу новоасфалтирана дионица пута, укупне дужине 1300 метара и вриједности извођења радова око 135.000 КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да у засеоку Мајсторовићи живи и породица погинулог борца и да је асфалтирање пута најмање што могу учинити за њих.  „Градска управа реализује програм руралног развоја како би обезбиједила инфраструктурно опремање читавог простора града, и да би људи остајали на својим газдинствима и имањима“, нагласио је градоначелник додавши да је ова активност примјер добре сарадње представника мјесне заједнице и локалних власти.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горња Јурковица Милорад Лалош, рекао  је да је асфалт значајан мјештанима, којима обилније кише праве велике проблеме. „Обзиром да је ово брдски крај, свака јача киша однесе површински слој пута, тако да смо приморани да по неколико пута годишње насипамо шљунак“, истакао је Лалош.

Мјештанка засеока Горњи Гајићи, Бранка Гајић изразила је захвалност градским властима али и наду да ће млади остати да живе у овом крају и даље га развијати.