МЗ ГРБАВЦИ И СОВЈАК: ПУШТЕНЕ У УПОТРЕБУ АСФАЛТИРАНЕ ДИОНИЦЕ ПУТА

Post Date: 25/07/2024

МЗ ГРБАВЦИ И СОВЈАК: ПУШТЕНЕ У УПОТРЕБУ АСФАЛТИРАНЕ ДИОНИЦЕ ПУТА

У мјесним заједницама Грбавци и Совјак пуштене су у употребу новоасфалтиране дионице пута.

У Мјесној заједници Грбавци отворене су двије асфалтиране дионице пута у дужини око 1.100 метара, а вриједност извођења радова је око 130.000 КМ.

Градоначелник Зоран Аџић истакао је да је у засеоку Пејићи и Јефтенићи асфалтирано 700 метара, док је у засеоку Матаругићи асфалтирано 400 метара пута.

„Настављамо и даље праксу да сваке године асфалтирамо око 15 километара локалних путева, како би побољшали услове живота људима на селу и обезбиједили им бољу саобраћајну комуникацију са градом“, нагласио је градоначелник.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Грбавци Ненад Шмитран рекао је да је ове године приоритет за изградњу путева у мјесној заједници било управо асфалтирање ових дионица пута, јер је стари макадамски пут био у веома лошем стању. Он је захвалио градоначелнику Аџићу и Градској управи јер се у Грбавцима сваке друге године асфалтира неколико стотина метара пута, али и континуирано подржавају све активности у селу.

Такође, у Мјесној заједници Совјак, отворена је нова дионица пута  у дужини од 320 метара.

Градоначелник је истакао да је у асфалтирање ове дионице пута уложено око 45.000 КМ, те да се полако приводи крају реализација ових инфраструктурних радова на подручју Градишке. Градоначелник је подсјетио да је опредјељење Градске управе повезивање и равномјеран рурални развој и стварање услова за живот и останак људи на селу.

Становници овог мјеста задовољни су постављањем асфалта, јер су дочекали након много година да имају бољу путну комуникацију.

Мјештанин Совјака Љубомир Солдат рекао је да у Совјаку тренутно  живи 66 домаћинстава и да је ријешено питање водоснабдјевања, изграђена је препумпа станица и резервоар за воду.