МЗ БРЕСТОВЧИНА И ДОЊИ ПОДГРАДЦИ: ОТВОРЕНЕ НОВОАСФАЛТИРАНЕ ДИОНИЦЕ ПУТА

Post Date: 29/07/2024

МЗ БРЕСТОВЧИНА И ДОЊИ ПОДГРАДЦИ: ОТВОРЕНЕ НОВОАСФАЛТИРАНЕ ДИОНИЦЕ ПУТА

У мјесним заједницама Брестовчина и Доњи Подградци у протеклој недељи пуштене су у употребу новоасфалтиране дионице пута.

У Брестовчини је отворена асфалтирана дионица пута у дужини од 300 метара, вриједности 42.000 КМ. Ријеч је о наставку радова започетих прошле године, док је укупно у прошлој и овој години у Брестовчини асфалтирано 1200 метара пута.

Градоначелник Зоран Аџић, истакао је да Градска управа на простору цијеле Градишке улаже значајна средства за побољшање услова живота њених грађана и стварање предуслова њеног привредног развоја.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Брестовчина Љубиша Бенцуз рекао је да је, до сада, доста улагано у ову мјесну заједницу и истакао да је у плану и реконструкција тротоара од кружног тока у Брестовчини до кружног тока „Јабука“ као и реконструкција улице која повезује Брестовчину и Козинце.

У Мјесној заједници Доњи Подградци  у употребу су пуштене три асфалтиране дионице пута укупне дужине  1.100 метара, за чију је изградњу издвојено 130.000 КМ. Ријеч је о засеоцима Поповићи, Савићи и Малешевићи.

Градоначелник Зоран Аџић је истакао да Градска управа препознаје потребе мјештана свих 56 мјесних заједница и те потребе претвара у пројекте које реализује. „Свака озбиљна и одлучна Градска управа, упркос глобалној кризи, изнађе средства у буџету за инвестирање инфраструктурних пројеката“, рекао је градоначелник и додао да је у свим градишким мјесним заједницама у посљедњих седам година Градска управа реализовала три или више пројекта.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Доњи Подградци,  Бојана Савић изразила је захвалност у име мјештана Доњих Подградаца и изразила наду да ће Град Градишка подржати и друге пројекте који су од значаја за ово село. Она је истакла да су асфалтирани путеви у три засеока у Доњим Подградцима велики искорак у инфраструктури ове Мјесне заједнице.