ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ У УЛИЦИ САВЕ ШУМАНОВИЋА

Post Date: 22/08/2024

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ У УЛИЦИ САВЕ ШУМАНОВИЋА

У просторијама Градске управе одржан је састанак представника Града Градишка и Фонда за повратак БиХ на коме је констатовано да је изградња 185 метара канализационог колектора у Улици Саве Шумановића у градском насељу Текија у Градишци успјешно завршена, а радови су изведени квалитетно и прије уговореног рока.

Градоначелник Зоран Аџић је, након састанка са представницима Фонда за повратак БиХ и фирме Хидрокоп из Бањалуке, која је била извођач радова, подсјетио да су изградњу канализације у градском насељу Текија, гдје живи доста повратника, заједнички финансирали Град Градишка и Министарство за људска права и избјеглице БиХ.

Изградња канализације је коштала 103.000 КМ, а градоначелник је прецизирао да је Град Градишка пројекат финансирао са 65.000 КМ, а Министарство са 38.000 КМ. Он је нагласио да је ово још један од значајних пројеката који се реализује у циљу стварања што бољих инфраструктурних услова у граду. 

Директор Фонда за повратак БиХ Срђан Шекара, истакао је да се изградњом канализације подиже квалитет живота грађана који живе у овом градском насељу, те изразио задовољство што је урађено све што је било предвиђено пројектом.  Он је навео да ће Министарство за људска права и избјеглице БиХ већ у септембру објавити нови јавни позив за суфинансирање пројеката везаних за одрживи повратак.