ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОГИНУЛИХ И НЕСТАЛИХ БОРАЦА И ЦИВИЛА У ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОМ РАТУ

Post Date: 14/09/2024

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОГИНУЛИХ И НЕСТАЛИХ БОРАЦА И ЦИВИЛА У ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОМ РАТУ

Поводом 15.септембра, Дана погинулих и несталих бораца и цивила у Одбрамбено-отаџбинском рату, код Централног спомен-обиљежја у Градишци, служен је помен и положени су вијенци и руже.

Предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Градишка, Драгица Матковић подсјетила је да је 15. септембар дан када одају помен свим погинулим и несталим у протеклом рату и подсјећају на њихову жртву. Она је подсјетила да се на нивоу Републике Српске 1652 лица воде као нестала, док је на подручју Градишке 12 несталих лица, додавши да је задовољна сарадњом са градским и републичким властима које имају слуха за проблеме породица несталих и погинулих бораца.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић навео је да Град Градишка издваја значајна финансијска средства за борачке категорије и да ће настојати да, у наредном периоду, та издвајања буду повећана. Градоначелник је подсјетио да је Дан несталих и погинулих бораца значајан датум у историји српског народа. „Наша је обавеза, да на тај дан, одамо пошту свим нашим родољубима и да се сјетимо несталих бораца, чија судбина до данас није разјашњена“, истакао је градоначелник.