ОДРЖАНА 12. СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 18/10/2024

ОДРЖАНА 12. СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

У сали за сједнице Скупштине града Градишка одржана је 12. редовна сједница Привредног савјета града Градишка. На сједници су, између осталог, разматрани Извјештај о раду Градоначелника и Градске управе, те Извјештај о спровођењу Стратегије града Градишка за 2023. годину, као и Информација о стању у привреди у граду Градишка за 2023. годину.

Замјеник градоначелника Градишке и предсједник Привредног савјета града Градишка Драгана Илић рекла је да је на сједници разговарано и о припремама за израду градског буџета за 2025. годину и административним и комуналним таксама и накнадама, а све у циљу да локална управа усклади своје политике и планска документа са потребама привреде.

Замјеница градоначелника је истакла да је текућа година тежа за пословање у односу на прошлу, а са том оцјеном сложио се и власник компаније „Тикт мануфактура“ и потпредсједник градског Привредног савјета Крешимир Бодрожић.

Бодрожић је рекао да се пред крај године ипак осјете позитивни трендови у привреди, те да очекује да ће у наредној години градишки привредници остварити боље пословне резултате. Према његовим ријечима, локална управа не може и не треба да финансијски помаже већим привредницима, али може да помогне онима који покрећу властити бизнис, ствара позитивно пословно окружење и услове живота који ће омогућити да грађани и радна снага остају у Градишци.

„Амбијент у граду је јако битан јер привреда може да расте само ако има радну снагу, а на то да ли ће остати у граду утиче више фактора. То су стандард живота, уређеност града, услови за дјецу, смјештај у вртићима и добро образовање. Локална управа ради на томе, а задатак привредника је да обезбиједе примања радницима од којих они могу пристојно живјети. За сада је то у Градишци на доста добром нивоу“, закључио је Бодрожић.

Привредни савјет града Градишка представља савјетодавно тијело чији је основни циљ јачање јавно-приватног дијалога у циљу креирања и стварања бољег пословног амбијента на подручју локалне заједнице.