ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ГРАДИЛИШТЕ У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ТЕКИЈА

Post Date: 02/10/2024

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ГРАДИЛИШТЕ У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ТЕКИЈА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић обишао је данас градилиште у Мјесној заједници Текија, гдје се изводе радови на реконструкцији и асфалтирању пет улица и пјешачких стаза, те изградњи канализације у истима.

Радови се изводе у оквиру Пројекта „Изградња и санација инфраструктурних и других пројеката од значаја за ширу друштвену заједницу у мјестима повратка на простору Босне и Херцеговине“, а финансирају их Град Градишка и Министарство за расељена лица и избјеглице Федерације БиХ.

Током обиласка радова градоначелник Зоран Аџић је истакао, да је вриједност ове инвестиције око милион и по КМ, од којих је милион издвојен из градског буџета, а 500.000 КМ је донирало федерално министарство, с обзиром да у овом градском насељу живи доста повратника бошњачке националности. Он је истакао да је ријеч о ужем центру града гдје је постојао проблем дотрајале инфраструктуре, те да ће мјештани сада имати много боље услове. Такође је наведено да ће реконструкција и изградња пет улица у овом насељу бити завршена у наредних двадесет дана.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Текија Ђуро Субашић и мјештанин Касим Гргић, изразили су захвалност према Граду Градишка и федералном министарству, наводећи да су дуго чекали на овај пројекат и да ће његовом реализацијом Текија сада бити уређено градско насеље.

У оквиру поменутог пројекта асфалтирана је Улица Османа Хаџијусуфовића  у насељу Обрадовац, те приступне саобраћајнице према гробљу и паркинг код џамије у Чатрњи.