ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О ФИНАНСИРАЊУ ПРОГРАМА ПОМОЋИ БОРАЧКИМ КАТЕГОРИЈАМА

Post Date: 17/05/2017

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О ФИНАНСИРАЊУ ПРОГРАМА ПОМОЋИ БОРАЧКИМ КАТЕГОРИЈАМА

17maj2017_bor_noseca
Представници Општине Градишка, Борачке организације општине Градишка и Фондације „Солидарност’’ потписали су Протокол о заједничком финансирању Програма помоћи борачким категоријама општине Градишка у 2017. години.
У циљу реализације Програма помоћи борачким категоријама потписници Протокола обезбиједиће финансијска средства у износу од 52.000 КМ, којим ће се финансирати програмске активности за 230 корисника.
Начелник општине Зоран Аџић, рекао је да ће Општина Градишка учествовати са 40 одсто у укупном износу од око 50.000 КМ које су намијењене за помоћ борачким категоријама.

Општинска управа је инсистирала да у комисији која ће одлучивати о расподјели средстава и која броји 5 чланова буду 2 члана из Одјељења за борачко-инвалидску заштиту општине Градишка’’, рекао је начелник општине и додао да ће се анализом захтјева настојати материјално помоћи они којима је помоћ најпотребнија.
Предсједник Борачке организације општине Градишка Зоран Лазић, рекао је да је Програмом
предвиђена помоћ за 230 корисника за различите намјене: бањско лијечење, помоћ за куповину огревног дрвета, школски програм, куповину књига, ескурзије, стипендије и помоћ појединцима.
Лазић је истакао да је циљ да се материјално помогне најугроженијим борачким категоријама на основу критеријума који обухватају социјалну и здравствену ситуацију припадника борачке популације, категоризацију и да ли су раније добијали помоћ.