ОДРЖАНА СЕДМА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

Post Date: 01/06/2017

ОДРЖАНА СЕДМА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

2017jun1_SO_Naslovna
У сали за сједнице Скупштине општине Градишка данас је одржано седмо редовно скупштинско засједање на коме су, поред приједлога Статута општине Градишка и нацрта Пословника о раду Скупштине општине, усвојена и одређена стратешка документа као што је План капиталних улагања за 2017. годину у укупном износу од 10 милиона 679 хиљада КМ.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да су у протекле четири године пропуштене шансе капиталних инвестиција и да ће покушати да у 2017. години ураде све што је битно за развој комуналне инфраструктуре и стварања услова за привредни развој наше општине.

Средства су намијењена за комунално и инфраструктурно опремање Агроиндустријске зоне Нова Топола како би створили услове постојећим привредним субјектима да раде и створили предуслове за даљњи развој читаве зоне’’, навео је Аџић.
Начелник је истакао да је потребна реконструкција постојећег водоторња који је у лошем стању, али и да се уграде регулатори, уведе даљинско управљање и надзор и контрола губитака како би предузеће Водовод било финансијски самоодрживо. Аџић је рекао да млади у Градишци очекују наставак изградње спортског центра „Севицијум’’ и стварање услова за тренирање и подизање нивоа дјеловања свих спортских клубова на простору градишке општине.

Планирамо да у овој години уложимо милион марака за изградњу руралних саобраћајница на простору општине и асвалтирање битних путева, са намјером да људи остану на својим имањима и развијају своја мала пољопривредна газдинства, јер је то једини начин за опстанак Градишке и РС’’, навео је Аџић.
Начелник општине је рекао да је за капитална улагања у 2017. години у буџету планирано 2,7 милиона марака и око 7 милиона кредитних средстава.

Око милион и 800 хиљада КМ предвиђено је за реконструкцију водоторња, 2,5 милиона КМ за Агроиндустријску зону, 2 милиона за спортску дворану’’, рекао је Аџић и додао да је циљ започињање инвестиционог циклуса на подручју општине.
Одборници Скупштине општине Градишка усвојили су Приједлог Статута општине Градишка, Нацрт Пословника о раду Скупштине општине, Програм улагања средстава за подршку руралног развоја и развоја Агроиндустријске зоне Нова Топола, информације о стању у привреди и пољопривреди за 2016. годину, извјештаје о пословању Комуналних предузећа ’’Водовод’’, ’’Градска чистоћа’’ и ’’Деп –от’’ Бања лука за прошлу годину.
На дневном реду сједнице биле су и информације о производњи и дистрибуцији топлотне енергије у протеклој грејној сезони и реализација уговора закљученог између Општине Градишка и предузећа ИЕЕ Топлана Бања лука.
Разматране су информације о стању у јавном путничком и такси превозу, здравству, области културе, шумарства и ловства, поштанског саобраћаја, снабдијевања електричном енергијом у 2016. години, информација о погребној дјелатности, извјештаји о пословању ЈП Спортског центра „Сервицијум“, реализацији Политике волонтирања и рада Агенције за локални развој у протеклој години.
Одборници су донијели Одлуку о утврђивању критеријума за именовање директора и управних одбора јавних установа чији је оснивач Општина Градишка, а усвојени су и приједлози аката из имовинско-правних односа.
На данашњој сједници разријешени су вршиоци дужности начелника општинских Одјељена и исти именовани за начелнике Одјељења.
2017jun1_SO_2