САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ПОДРУЧНЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ, ОПШТИНЕ ГРАДИШКА И ПРИВРЕДНИКА

Post Date: 07/06/2017

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ПОДРУЧНЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ, ОПШТИНЕ ГРАДИШКА И ПРИВРЕДНИКА

2017jun7_PK_naslovПредсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић разговарао је данас са замјеником начелника општине Градишка Огњеном Жмирићем, представницима локалне управе и привредницима, о могућностима унапријеђења привредног амбијента у Градишци.
Рачић је истакао да је Градишка веома интересантна општина, обзиром да са девет одсто учествује у економији на подручју које покрива Подручна привредна комора Бањалука и са 5 одсто у укупној привреди Републике Српске.

Градишка привреда је посљедњих година имала одређене стопе раста и тако би требало да се и настави“, рекао је Рачић.
Он
је додао да је на састанку чуо проблеме привредника које треба отклонити у циљу њиховог даљег развоја.

Овакве састанке у наредном периоду треба чешће организовати, како би имали адекватне информације и на сваком наредном састанку видјели шта смо реализовали од онога што је договорено“, закључио је Рачић.
Замјеник
начелника општине Градишка Огњен Жмирић, рекао је да су Општина Градишка и њен привредни савјет изразили жељу и потребу да се у Градишци отвори канцеларија Подручне привредне коморе, што је и предложено на данашњем састанку.

Општина Градишка је опредејељена да помогне привредницима и први пут је планирала буџетска средства за те намјене у износу од 250.000 КМ, а Скупштина општине је усвојила и План капиталних улагања за ову годину, према ком је планирано улагање од 2.300.000 КМ за изградњу инфрастуктуре у Агроиндустријској зони у Новој Тополи“, навео је Жмирић.
Према његовим ријечима, Општина Градишка ради на поступку добијања BFC стандарда, како би ушла у круг општина које имају добро пословно окружење.
Жмирић је додао да је потребно да представници Привредне коморе у својим контактима са домаћим и иностраним инвеститорима представе Градишку као занимљиву општину за улагања, с обзиром да се налази на самој граници са ЕУ.
Он је додао да Градишка има добру и обучену радну снагу, те да је намјера да се у сарадњи са средњим школама уписна политика прилагоди потребама привреде.