ПРИЈЕМ ЗА ВУКОВЦЕ И УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Post Date: 09/06/2017

ПРИЈЕМ ЗА ВУКОВЦЕ И УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

NASLOVNA

Начелник општине Градишка Зоран Аџић организовао је данас пријем за ученике носиоце дипломе Вук Стефановић Караџић и ученике генерације завршних разреда основних и средњих школа са подручја наше општине.

Први човјек општине, рекао је да су у буџету Општине за ову годину први пут обезбјеђена средства за новчане награде најбољим ученицима, наводећи да је 28 вуковаца награђено са по 100 КМ, седам ученика генерације основних школа са по 300 КМ и пет ученика генерације средњих школа са по 500 КМ.

12jun2017_odlic_uc_02

„То су млади људи који сада имају први избор уписа средњих школа и факултета и избор даљњег животног занимања. Хтјели смо да на овакав начин стимулишемо не само награђене него и друге ученике, да покажемо да неко води рачуна и прати њихова улагања у знање“, рекао је Аџић.

Он је додао да су међу награђеним ученицима будући инжињери, правници, економисти, али и будући начелници и начелнице.

12jun2017_odlic_uc_03

„Међу награђеним ученицима су доминантне дјевојчице, што говори да су савјесније и одговорније, али то треба да подстакне и дјечаке да се више труде и уче, због њихове перспективе и будућности цијелог друштва“, нагласио је Аџић.

Аџић је истакао да локална управа у сарадњи са наставницима и директорима школа мора да стимулише ученике и подсјетио да Општина Градишка стипендира 240 студената.

„Сви заједно морамо младе школоване људе да укључимо у креирање привредног и друштвеног амбијента, да пронађу запослење и интерес да остану да живе у Градишци и Републици Српској“, закључио је Аџић.

Ученица генерације Техничке школе, у занимањима четвртог степена, Ања Зјајић, истакла је да пријем код начелника општине за све награђене ученике представља признање за досадашњи труд и подстицај за даље успјехе у школовању. Она је додала да је завршила смијер техничар рачунарства, да није тешко постићи добре резултате ако се добро распореди вријеме за учење и друге активности, те да планира наставити школовање на Електротехничком факултету у Бањалуци, на смјеру информатика и рачунарство.

12jun2017_odlic_uc_05

Вуковац Гимназије Градишка, Наташа Катић, истакла је да јој је драго што су ове године вуковци и ученици генерације и материјално награђени.

„Све је мање вуковаца и ученика који уче с циљем да имају висок просјек оцјена јер сматрају да то никоме не значи“, нагласила је Катићева и додала да планира да упише факултет Физичке хемије у Русији.

Ученик генерације Техничке школе у трећем степену занимања, Немања Лазић, истакао је да је пријем код начелника доказ да се учење исплати. Он је додао да је уписао смјер механичара грејне и расхладне технике јер је сматрао да са занатом има сигуран посао и вјерује да ће се брзо запослити.

12jun2017_odlic_uc_04

Пријему су присуствовали наставници, професори и директори основних и средњих школа с подручја градишке општине.