НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ СА УЧЕНИЦИМА И НАСТАВНИЦИМА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Post Date: 21/06/2017

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ СА УЧЕНИЦИМА И НАСТАВНИЦИМА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

2017jun22_prijem_djece_naslovna

Начелник општине Градишка Зоран Аџић организовао је данас пријем за дјецу са Косова и Метохије која бораве у Градишци у оквиру акције “Спојимо српску дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”.

Поздрављајући 44 ученика из Прилужја из општине Вучитрн и њихова три наставника, први човјек општине изразио је задовољство што су дошли у Градишку, пожелио им добродошлицу и изразио наду да ће се наставити са оваквим сусретима.

2017jun22_prijem_djece_02

“Желимо да подржимо акцију, да дјеца стекну другаре са којима ће се можда срести у даљњем школовању на просторима Србије или Републике Српске или негдје у свијету“, рекао је Аџић.

Начелник општине је нагласио да је жеља локалне управе да дјеца понесу лијепе успомене са простора општине Градишка и да осјете да наша срца куцају за њих.

“Дјеци смо припремили скромне дарoве који ће им требати у наредном школовању, да понесу као успомену, знак пажње и сјећања на боравак на простору општине Градишка”, рекао је Аџић.

2017jun22_prijem_djece_05

На данашњем пријему начелник општине изразио је захвалност директорицама основних школа ”Козарска дјеца” и “Свети Сава”, Зори Малешевић и Рајни Солдат, као и ученицима и њиховим родитељима који су домаћини ученицима са Косова и Метохије.

Радован Дејановић ученик седмог разреда основне школе “Вук Караџић “из Прилужја рекао је да су јуче обишли планину Козару гдје су се дружили, обишли музеј те да ће му заувијек остати у сјећању и да неће заборавити боравак у Градишци и Републици Српској .

2017jun22_prijem_djece_04

Николија Петронијевић ученица осмог разреда рекла је да је први пут у Републици Српској, да је у Градишци стекла доста пријатеља са којима ће остати у контакту. Она је истакла да су их породице код којих бораве водили на разна мјеста да упознају Градишку и да се одлично овдје осјећају.

2017jun22_prijem_djece_03

Дјеца са Косова и Метохије обишла су спомен подручја Доња Градина и Мраковица, а сутра ће бити уприличен пријем у згради Владе Републике Српске. Са наслова ЈУ „Завичајни музеј“ Градишка уприличен је и историјски час и дружење, као и обилазак ужег градског језгра.

У суботу, 17. јуна, у Републику Српску допутовало је 650 ученика са 50 наставника са Косова и Метохије који ће у Српској боравити до суботе 24 јуна.

2017jun22_prijem_djece_06