ЗАВРШЕН ТУРНИР У УЛИЧНОЈ КОШАРЦИ

Post Date: 26/08/2017

ЗАВРШЕН ТУРНИР У УЛИЧНОЈ КОШАРЦИ

У Градишци је завршен турнир у уличној кошарци “Стритбол три на три Градишка 2017”, који је организовала Градишка организација младих – ГРОМ.
Побједнички пехар у сениорској конкуренцији и награду од 5.000 КМ освојила је екипа “ГП Бетон” Градишка, за коју су наступали играчи тима “Олимп” Звездара, који су у финалу савладали екипу “Прњавор три на три” резултатом 21:11.
Екипа “Олимп” Звездара званични је првак Србије и шеста екипа на свијету у ФИБА такмичењу стритбол три на три.
Играч “Олимпа” Марко Петровић, истакао је да су се његови саиграчи и он одлично провели у Градишци и потрудили да оправдају улогу фаворита.
“Турнир је одлично организован и увијек је лијепо играти пред бројном публиком. Ријетко наступамо на оваквим турнирима јер играмо доста такмичења у Европи и свијету, али савјетујем другим екипама да учествују на оваквим турнирима јер тако стичу потребно искуство“, рекао је Петровић.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да је Градишка и овом спортском манифестацијом доказала да је град младих и град спорта.
Понос је видјети оволико екипа и младих људи и због тога захваљујем организаторима, Градишкој организацији младих. Заједно ћемо се потрудити да наредне године побједници свих стритбол турнира у Републици Српској и региону одиграју финални турнир у Градишци и то испред будуће спортске дворане“, рекао је Аџић.
Извршни директор ГРОМа Јелена Лазић, истакла је да су посјетиоци стритбола имали прилику да пет дана уживају у одличној кошарци и добро се забаве.
Ово је био четврти турнир по реду, постао је већ традиционална спортска манифестација у Градишци и настојаћемо да сваке године буде све бољи и посјећенији“, рекла је Лазићева.
Турнир се играо по званичним ФИБА правилима за стритбол три на три, а учествовало је око 60 екипа, од који 24 сениорске екипе из Републике Српске, Србије и Хрватске.
У категорији јуниора најбоља је била екипаГинеколошка амбуланта Емилијаиз Прњавора. Побједнички пехар код кадета освојила је екипаСтојчић транспортГрадишка, а у пионирској конкуренцији најбоља је била екипаГе печатГрадишка. Најбољи у шутирању тројки био је Душан Милошевић.
Наградни фонд турнира био је око 10.000 КМ, а турнир су подржали предсједник Републике Српске, Општина Градишка и бројни спонзори. Медијски покровитељ је Радио Градишка.
Након финалних утакмица бројни посјетиоци турнира уживали су у наступима групаДивље јагодеиАјри еф ем“.
Извор: СРНА