УСПЈЕШНА САРАДЊА ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ, ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ И „ПМП ЈЕЛШИНГРАД“

Post Date: 30/08/2017

УСПЈЕШНА САРАДЊА ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ, ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ И „ПМП ЈЕЛШИНГРАД“

Начелник општине Градишка, Зоран Аџић разговарао је данас са власником компаније „PMP Jelšingrad FMG a.d. Industries Gradiška”, Луиђијем Поцом о реализацији новог пројекта групације ПМП као и о сарадњи са Техничком школом Градишка.
Начелник Аџић је рекао да ће Локална управа изаћи у сусрет ПМП групацији која жели инвестирати у Градишку са изградњом још једне хале која би омогућила повећање производње, а самим тим и отварање нових радних мјеста.
Након посјете Техничкој школи Градишка, начелник Аџић је истакао да у Градишци постоји добра сарадња Локалне управе, Техничке школе и привредних субјеката и додао да се увођењем нових смјерова у Техничкој школи, техничара ЦНЦ технологија и техничара информационих технологија, стварају кадрови који ће по завршетку школовања лакше доћи до запослења.
Власник компаније „PMP Jelšingrad FMG a.d. Industries Gradiška” Луиђи Поцо је рекао да ПМП групација 11 година постоји и привређује на продручју општине Градишка и истакао да ова компанија са локалном администрацијом има изграђен добар и коректан однос. Поцо је додао да са Техничком школом „ПМП Јелшинград“ има остварену добру сарадњу коју планирају проширити.
Директор Техничке школе Градишка Владо Томић, рекао је да су ученици ове школе дио практичне наставе изводили у „ПМП Јелшинград“ , гдје су се и запослили након школовања. Томић је истакао да је образовање нових занимања у Техничкој школи омогућено уз подршку локалне заједнице која је уложила 36.000 КМ у опремање нових просторија. У сарадњи са Машинским факултетом Бања Лука, путем пројекта „Прилика плус“ Техничкој школи обезбијеђени су ЦНЦ тренажери и опрема за хидраулику у вриједности од 60.000 КМ.