ОДРЖАН 15. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА

Post Date: 11/09/2017

ОДРЖАН 15. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА


У организацији КУД-а „Коловит“ у Градишци је одржан 15. Међународни фестивал фолклора.
Учесници овог четверодневног Фестивала били су: КУДСвети СаваКаћ /Србија/, КУД „Уна“ Нови Град /РС/, КУДСтарчаГорњи Богићевци /Хрватска/, КУДСлавко МандићЛакташи /РС/ и домаћин КУД „Коловит“ Градишка.
Фестивал је отворен концертом етно пјевачких група које су се представиле традиционалним, изворним пјесмама из Србије, Хрватске и БиХ.
Начелник одјељења за друштвене дјелатности општине Градишка Давор Глишић, истакао је да ова манифестација поред тога што промовише културу представља прилику за стварање нових пријатељстава и размјену идеја и позитивне енергије.

Другог дана Фестивала, организован је дефиле свих учесника кроз град, као и продаја сувенира и представљање културе и традиције свих учесника, а у вечерњим часовима у Културном центру одржан је концерт фолклорних ансамбала.
У склопу Фестивала, на обали ријеке Саве одржано је такмичења учесника у традиционалним народним играма надметања и у кувању најбољег пекмеза. Фестивал фолклора одржан је у склопу манифестације „Градишка јесен 2017“.