ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ОПШТИНЕ ГРАДИШКА И ФОНДАЦИЈЕ „СОЛИДАРНОСТ“

Post Date: 16/05/2018

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ОПШТИНЕ ГРАДИШКА И ФОНДАЦИЈЕ „СОЛИДАРНОСТ“

Начелник општине Градишка, Зоран Аџић потписао је данас Протокол о заједничком финансирању Програма помоћи борачким категоријама са представницима Борачке организације општине Градишка и Фондације „Солидарност“, која дјелује у оквиру општинске Борачке организације.
Начелник Аџић је рекао да Протокол представља наставак сарадње са Фондацијом „Солидарност“, са циљем да се помогне борачкој популацији, посебно социјално-угроженим категоријама. „Општина издваја 20.000 КМ, што је за 67 одсто више у односу на 2016. годину“, рекао је начелник Аџић нагласивши да је то само један од видова помоћи борачкој популацији за коју ће у овој години из општинског буџета бити издвојено 438.000 КМ, што у односу на 2016. годину представља увећање за 14 одсто.
Први човјек је истакао да је у посљедњој фази завршетак изградње Централног спомен-обиљежја за 610 погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата са подручја наше општине, те да су у току и активности на изради монографије.
Предсједник Фондације „Солидарност“, Милован Гагић, је рекао да је Протокол о сарадњи потписан десети пут, те да Општина даје значајну помоћ за реализацију Програма Фондације „Солидарност“. „Из године у годину посао се проширује. Општина је препознала наш рад. У прошлој години смо четири куће завршили, а Одјељење за борачко-инвалидску заштиту је дало значајна средства и Начелник општине Градишка“, рекао је Гагић.
Гагић каже да Фондација „Солидарност“, која за рад прикупи укупно 52.000 КМ, осим стамбеног збрињавања помаже борцима у куповини огревног дрвета, бањском лијечење и другим облицима помоћи. Наведени програм обухвата и помоћ дјеци школског узраста кроз учешће у реализацији ђачких ескурзија, куповини уџбеника, кроз помоћ ученицима и стипендирање одређеног броја студената.