ПРВО МЕЂУНАРОДНО ДРУЖЕЊЕ ДЈЕЦЕ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

Post Date: 28/05/2018

ПРВО МЕЂУНАРОДНО ДРУЖЕЊЕ ДЈЕЦЕ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

У Мјесној заједници Доњи Подградци протеклог викенда одржано је Прво међународно дружење дјеце са посебним потребама које је окупило преко 1700 дјеце са посебним потребама и њихове родиитеље, из преко 60 градова бивше Југославије.

Манифестација је одржана под мотом „Сви смо ми дио вас“, а њен организатор било је Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка.

„Жеља нам је била да на једно мјесто окупимо преко хиљаду дјеце са посебним потребама и толико њихових родитеља, да покажемо да границе не постоје када су наша дјеца у питању. Пред нама је био велики изазов јер смо као удружење преузели на себе захтјеван посао у смислу смјештаја, исхране, програма, забаве и многих лијепих изненађења за сву нашу дјецу и све госте, али захваљујући подршци бројних пријатеља и људи великог срца успјели смо остварити свој циљ и донијети осмијех на лица наших малишана и њихових родитеља“, рекао је организатор манифестације и предсједник Удружења за помоћ ментално недоволјно развијеним лицима Градишка Драгослав Шиник.

Шиник је нагласио да ова манифестација има велики значај за све родитеље дјеце са посебним потребама, јер им пружа прилику да се упознају, размјене искуства и дају једни другима подршку.

Манифестацију „Сви смо ми дио вас„ отворио је начелник општине Градишка Зоран Аџић, који је том приликом истакао да овом манифестацијом Градишка шаље снажну поруку хуманости у регион.

Аџић је изразио жељу да ова манифестација прерасте у традицију због добробити дјеце са посебним потребама.

У организацији и реализацији манифестације активно је учествовао и Културни центар Градишка.

„Са свим својим ресурсима и капацитетима ставили смо се се на располагање у организацији Првог међународног дружења за дјецу са посебним потребама“, рекао је директор Жељко Благојевић.

У оквиру дводневне манифестације “Сви смо ми дио вас“ уприличен је пригодан културно-умјетнички програм у којем су учешће узели ученици ОШ „Васа Чубриловић“ из Градишке, бројна културно -умјетничка друштва и плесни клубови са подручја општине Градишке.

Прво међународно дружење дјеце са посебним потребама подржали су и помогли на различите начине бројне јавне установе, предузећа, привредници, удружења, организације и појединци са подручја општине Градишка, али и из других градова региона.