Потписан Уговор за доградњу водоводног система општине Градишка

Post Date: 09/07/2018

Потписан Уговор за доградњу водоводног система општине Градишка

Начелник општине Градишка Зоран Аџић и представник групе понуђача „Хидро-коп“.д.о.о. Бања Лука и „General Engineering“ d.o.o. Sarajevo Горан Бабић потписали су данас Уговор за пројекат „Доградње водоводног система општине Градишка“ чија је вриједност преко 1,2 милиона КМ.

Уговор је потписан у оквиру Пројекта „Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској“ који се реализује кредитним средствима Европске инвестиционе банке – компонента II.

Пројекат „Доградње водоводног система општине Градишка“ обухватиће извођење радова на аутоматизацији и телеметрији цјелокупног система водоснабдијевања општине Градишка.

Пројектним рјешењима предвиђено је мјерење свих карактеристичних тачака система водоснабдијевања /пумпне станице, резервоари, мјерне зоне са фокусом на управљање губицима у систему- неприходована вода/.

Поред модернизације управљања система водоснабдијевања, односно замјене свих електроинсталација предвиђена је и и набавка дизел агрегата којим би се спријечиле све акциденте ситуације које настају при нестанку електричне енергије на водоизворишту у Жеравици чиме ће се обезбиједити максимално поуздано водоснабдијевање 24 часа дневно.

Потписивању овог уговора претходило је потписивање Меморандума о реализацији пројекта чији су потписници Општина Градишка, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС и Министарство финансија РС, чији је представник Бојан Мацура присуствовао данашњем састанку.