У РОГОЉИМА ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ МЕМОРИЈАЛНИ ЗБОР

Post Date: 30/07/2018

У РОГОЉИМА ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ МЕМОРИЈАЛНИ ЗБОР

Код Спомен комплекса у Мјесној заједници Рогољи у недјељу, 29. јула одржан је традиционални Меморијални збор, служен парастос и положени вијенци и цвијеће на спомен обиљежја погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, бисту народног хероја Стевана Дукића, погинулим борцима и жртвама Другог свјетског рата и солунским борцима из овог краја.
Вијенце су положили чланови породица погинулих бораца и жртава протеклих ратова, представници Општине Градишка, општинске и мјесне Борачке организације, Мјесне заједнице Рогољи и представници политичких странака.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да је веома важно одати почаст свим борцима и жртвама ослободилачких ратова који су дали своје животе за слободу свог народа у протеклим ратовима и Републику Српску у којој српски народ може да живи, баштини своју културу и традицију и гради своју будућност.

Морамо да се присјетимо њихових жртава јер су дали оно најсветије, уградили своје животе у темеље Републике Српске коју ми морамо да градимо и чувамо, јер је она сигурност опстанка српског народа на овим просторима. Обавеза локалне управе и друштва је да развија Републику Српску, да је учинимо бољом и развијенијом да би отварали што више радних мјеста, како би млади људи пронашли интерес да остану овдје”, рекао је Аџић.
У Спомен комплексу у дворишту куће народног хероја Народноослободилачког рата Стевана Дукића у Рогољима налази се биста овог хероја, споменик за пет погинулих солунских бораца, те спомен обиљежје из Другог свјетског рата које свједочи о страдању 68 жртава фашистичко – усташког терора и 36 бораца Народно-ослободилачког рата, као и споменик борцима погинулим у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату на којем су уклесана имена девет бораца из ове мјесне заједнице.