ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА УДРУЖЕЊА ЗА ПОМОЋ ДЈЕЦИ СА ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ

Post Date: 14/12/2018

ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА УДРУЖЕЊА ЗА ПОМОЋ ДЈЕЦИ СА ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ

Начелник општине Зоран Аџић са сарадницима организовао је данас пријем за представнике општинског Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима-МНРЛ и представнике удружења дјеце са потешкоћама у развоју из седам градова Србије.
Овом приликом начелник општине је истакао да је веома важно да ова удружења међусобно сарађују и размјењују искуства, нагласивши да локална управа подржава рад и додатно финансира активности Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка.
Начелник општине је такође информисао да Општина Градишка има пројектну документацију за изградњу регионалног центра за дјецу ометену у развоју и уз помоћ локалне Развојне агенције и Удружења настоји да обезбиједи донаторска средства за реализовање тог пројекта.
Он је изразио задовољство што је Градишка ове године била домаћин Првог међународног дружења дјеце са потешкоћама у развоју „Сви смо ми дио вас“ и наду да ће тако бити и наредне године.
Предсједник Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Драгослав Шиник рекао је да је донаторско вече било прилика да се представи рад овог Удружења, али и да се изрази захвалност свима на подршци. Према његовим ријечима, Друго међународно дружење дјеце са потешкоћама у развоју требало би бити одржано 11. и 12. маја у Доњим Подградцима.

Славица Живковић из Београда, мајка дјетета са посебним потребама рекла је да је у Градишци била на Првом међународном дружењу дјеце са потешкоћама у развоју, одакле је понијела дивне успомене на гостопримство људи из поткозарског краја.
Предсједник Хуманитарне организације „Србија великог срца“ Јелена Марковић рекла је да ова организација сарађује са свим оваквим удружењима из земаља бивше Југославије, као и да је остварена одлична сарадња са Удружењем из Градишке, чија су дјеца неколико пута боравила у Великом Градишту, гдје је и сједиште „Србије великог срца“.
Хуманитарна организација „Србија великог срца“ поклонила је на донаторској вечери Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима из Градишке 50 ваучера за седмодневни боравак дјеце са посебним потребама на Сребрном језеру, а све трошкове смјештаја и исхране сносиће град Велико Градиште. Удружење је од других удужења из Србије добило ваучере и за боравак на Копаонику, Златару и Јошничкој бањи, које је одлучило да поклони дјеци са посебним потребама из Косовске Митровице.