Обавјештење за власнике малих преживара

Post Date: 12/02/2019

Обавјештење за власнике малих преживара

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ И ПОЉОПРИВРЕДУ

Обавјештење за власнике малих преживара

Обавјештавамо власнике малих преживара да је Канцеларија за ветеринарство Босне и Херцеговине донијела Упутство о организовању спровођења вакцинације против бруцелозе малих преживара у 2019. години.

Обавезна вакцинација вакцином OCUREV Rev 1 припремљеном за коњуктивалну апликацију спроводи се код малих преживара старосне доби од три до шест мјесеци.

Поред малих преживара старосне доби од три до шест мјесеци, извршиће се вакцинација свих малих преживара старијих од 6 мјесеци који нису обухваћени вакцинацијом због гравидности, здравствених или других разлога у претходним годинама, уз обавезно обиљежавање идентификацијском и вакциналном ушном маркицоми уколико нису претходно означени идентификацијском ушном маркицом.

У 2019. години, у  стадима у којима никад није спроведена вакцинација или је спроведена на мање од 50% животиња у стаду, на трошак власника ће се на свим малим преживарима старијим од 12 мјесеци спровести превакцинална дијагностика.

За више информација о начину спровођења вакцинације против бруцелозе малих преживара у 2019. години контактирајте Вашу епизоотиолошки надлежну ветеринарску организацију.

 

                                                                                           НАЧЕЛНИК ОДЈЕЉЕЊА

                                                                                                Бранко Стојнић