СЛУЖЕН ПАРАСТОС И ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ У ТРИ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Post Date: 12/07/2019

СЛУЖЕН ПАРАСТОС И ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ У ТРИ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

У мјесним заједницама Сеферовци, Горњи Карајзовци и Грбавци  данас је  служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљeжја борцима Oдбрамбено-отаџбинског рата и народно-ослободилачког рата.

Помен за погинуле борце организовала је Градска борачка организација Градишка, у сарадњи са Српском православном црквом, Градском управом Градишка, Мјесном борачком организацијом и мјесним заједницама.

Предсједник Градске борачке организације Милован Гагић рекао је да се по други пут одржава помен  у Сеферовцима, на достојанствен начин онако како то заслужују борци Војске  Републике Српске и сви они који су уградили животе у темеље Републике Српске, у протеклим ратовима.

“Јако је важно да  млади науче да  људи који су се жртвовали за Републику Српску нису  узалуд гинули  већ  да одбране  територије на којима ми данас живимо”,  истакао је Гагић.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић рекла је у Сеферовцима да је веома поносна на Српску православну цркву и грађане који чувају ову традицију и сваке године посјете спомен-обиљежје и поклоне се страдалима.

“Наша је обавеза да не заборавимо жртве али исто тако да младим генерацијама пренесемо у навику да са поштовањем обилазе ова мјеста гдје су људи положили своје животе”,  нагласила је замјеница градоначелника.

Предсједник мјесне борачке организације у Горњим Карајзовцима Илија Дмитровић захвалио се присутним делегацијама које су положиле вијенце и запалиле свијеће на спомен обиљежју.

У недјељу, 14. јула у 10 часова и 30 минута у организацији Борачке организације града Градишка  биће одржан парастос код спомен обиљежја у Миљевићима а истог дана у 12 часова одржати ће се парастоси код спомен обиљежја у Церовљанима и Кочићеву.

All-focus