СЛУЖЕНИ ПАРАСТОСИ У МИЉЕВИЋИМА, ЦЕРОВЉАНИМА И КОЧИЋЕВУ

Post Date: 14/07/2019

СЛУЖЕНИ ПАРАСТОСИ У МИЉЕВИЋИМА, ЦЕРОВЉАНИМА И КОЧИЋЕВУ

У Мјесним заједницама Миљевићи, Церовљани и Кочићево данас је служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежја борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и народно-ослободилачког рата.

Помен за погинуле борце организовала је  Градска борачка организација Градишка, у сарадњи са Српском православном црквом, Градском управом Градишка, Мјесном борачком организацијом и Мјесним заједницама.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Радомир Пјанић рекао је да је служење парастоса и помен за погинуле борце у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату најмање што се може урадити имајући у виду њихов допринос у самом стварању Републике Српске.

Предсједник Градске борачке организације Милован Гагић рекао је да Градска борачка организација редовно организује помен за погинуле саборце, жртве усташког терора и погинуле борце Другог свјетског рата.

На подручју Градишке у протеклом рату погинуло је и умрло 613 бораца док је у Другом свјетском рату 16.000 људи убијено од којих је 5.000 дјеце која су страдала у логору Јасеновац, Стара Градишка и другим стратиштима.