ОДРЖАНА СМОТРА ФОЛКЛОРА ГРАДИШКИХ КУД-ОВА

Post Date: 16/07/2019

ОДРЖАНА СМОТРА ФОЛКЛОРА ГРАДИШКИХ КУД-ОВА

У оквиру „Градишког љета 2019“ синоћ је на Љетној позорници Културног центра одржана друга по реду смотра фолклора КУД-ова са подручја Града Градишка.

Смотру је отворио начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Градишка, Давор Глишић истакавши том приликом да је циљ организовања Смотре фолклора промоција културе и традиције Лијевча поља, Поткозарја и Градишке, у чему највећу улогу имају културно-умјетничка друштва.

Предсједник КУД-а “Коловит”, Мирко Борјановић, рекао је да са задовољством наступају на Смотри, на којој имају прилику да покажу најбоље ансамбле и кореографије али и да се друже.

Кореограф и предсједник Културно-умјетничког друштва ”Але Обић”, Есад Шулић истакао је да је Смотра фолклора добра прилика да се на једном мјесту представе сва културно-умјетничка друштва са подручја Градишке.

Предсједник КУД-а ”Рогољи” из Рогоља, Ранко  Голубовић, изјавио је, да осим чувања и његовања традиције, Смотра фолклора пружа прилику за лијепо дружење.

На Смотри фолклора публици су се представили  КУД “Коловит“ Градишка, КУД „Дукати“ Ламинци, КУД „Рогољи“ из Рогоља, КУД „Мирково коло“ Врбашка“, КУД „Козара“ Горњи Подградци, КУД „Лепа Радић“ Градишка, КУД „Але Обић“ Липовача, КУД „Петар Кочић“ Нова Топола и КУД „Бехар“ Дубраве.

Фото: Туристичка организација града Градишка