МЕЂУНАРОДНА РЕГАТА „МЕМОРИЈАЛ СРЂАН БАКИЋ“

Post Date: 28/07/2019

МЕЂУНАРОДНА РЕГАТА „МЕМОРИЈАЛ СРЂАН БАКИЋ“

Данас је на ријеци Сави  у оквиру „Градишког љета 2019“ отворена 9. Међународна регата “Меморијал Срђан Бакић”, такмичење у кајаку и кануу на мирним водама.

Регату је отворио градоначелник Зоран Аџић који је том приликом рекао да је Кајак кану клуб “Сава“ Градишка један од најмлађих спортских друштава  на подручју града али да су за кратак период успјели постићи фантастичне резултате.

“Захваљујем се младим људима који су чланови овог клуба и стручном руководству које прави фантастичне спортисте, ово је велика ствар за младе људе да се баве једним здравим спортом који  развија физичке и психичке способности те се на тај начин стварају здраве личности које у перспективи у будућности постају носиоци друштвених активности како на подручју Градишке тако и Републике Српске”, нагласио је градоначелник Аџић.

“Град Градишка ће увијек подржавати овакве спортске активности и спортске клубове који окупљају велики број младих људи”, додао је градоначелник.

Секретар Кајак кану клуба “Сава“ Градишка Момир Брајић је рекао да на данашњем такмичењу учествује 12 екипа, са 200 такмичара из Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине. Такмичење се одржава у пет дисциплина К1, К2 и К4 Ц1 и Ц2 и пет категорија – млађи кадети, кадети, млађи јуниори, јуниори и сениори.

Брајић је додао да ће данас из Кајак кану клуба “Сава“ Градишка наступити 40 такмичара те да се нада да ће остварити добре резултате.

Регата се у Градишци организује од 2010. године, а од прошле године у оквиру програма манифестације „Градишко љето“, Кајак кану клуб „Сава“ је већ другу годину актуелни првак БиХ и вишеструки првак Републике Српске.