РАДИ ДРИНИЋ НАГРАДА ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ДВОРИШТЕ

Post Date: 20/09/2019

РАДИ ДРИНИЋ НАГРАДА ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ДВОРИШТЕ

Комунално предузеће „Градска чистоћа“ Градишка организовало је данас манифестацију на којој су награђени најбољи учесници избора за најуређенија дворишта и балконе „Нај кутак“.

Прва награда за најуређеније двориште припала је Ради Дринић из Козинаца, која је истакла да се награди није надала, додајући да ужива када уређује своје двориште, иако је ове године било тешко сачувати биљке од суше.

Другу награду за најуређеније двориште освојила је Алмаса Герзић из Дубрава, трећу Мирјана Њежић из Романоваца, а у категорији најуређенијих балкона додјељена је само прва награда, Добрили Деспотовић из Рогоља.

Директор „Градске чистоће“ Жељко Билбија рекао је да је ове године на избор за „Нај кутак“ пријавиљено 14 дворишта и 7 балкона.

Билбија је истакао да „Градска чистоћа“ води рачуна о уређењу града, али да је за уређен град потребно да буду уређена и приватна дворишта и балкони.

Он је додао да је додјељена и специјална награда 89-огодишњем Остоји Васиљевићу, који живи сам у згради у центру града и уређује свој балкон и сади цвијеће.

„Васиљевићу је додјељена специјална награда и ослобођен је плаћања услуга „Градске чистоће“ до краја године, али се он захвалио и рекао да жели да плати оно што је квалитетно одрађено“, рекао је Билбија.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да људи који се посвете уређењу својих дворишта и балкона тако и уљепшавају наш град, те поручио грађанима да сви поведу рачуна о својим двориштима и међама уз путни појас.

Додјели награда у избору за „Нај кутак“ присуствовали су и предсједник Скупштине града Миленко Павловић и замјеница градоначелника Градишке Драгана Илић.