ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ЧЕТИРИ ПРОЈЕКТА ВРИЈЕДНА 806.000 КМ

Post Date: 02/10/2019

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ЧЕТИРИ ПРОЈЕКТА ВРИЈЕДНА 806.000 КМ

Данас је у просторијама Градске управе градоначелник Зоран Аџић потписао уговоре са извођачима радова четири инфрастуктурна пројекта укупне вриједности 806.000 КМ.

Градоначелник је са директором предузећа „Градид инжењеринг“ из Градишке Васком Стојнићем потписао уговор о изградњи вишенамјенског објекта за потребе мјесне заједнице Крушкик, за који ће из градског буџета бити издвојено 128.000 КМ.

Са директором Комуналног предузећа „Водовод“ Градишка Сандром Зеничанином градоначелник је потписао уговор, вриједности 262.000 КМ, о изградњи дистрибутивне водоводне мреже и постројења за подизање притиска за водоснабдијевање насеља Совјак, који ће у цијелости бити финансиран грант средствима из УНДП-овог пројекта МЕГ.

Градоначечлник је истакао да мјештани мјесне заједнице Совјак годинама имају проблем обезбјеђења питке воде, те изразио задовољство што је градишки “Водовод” побиједио на тендеру за изградњу водоводне мреже.

Он је нагласио да је учешћем у МЕГ пројекту, који се односи на уређење и заштиту животне средине и економско управљање, у којем Градишка заузима прво мјесто међу 18 локалних заједница у БиХ које учествују, обезбијеђено око 440.000 КМ грант средстава.

Градоначелник је са директором предузећа „Хидро-коп“ из Бањалуке Радиславом Бабићем потписао уговоре о извођењу радова у оквиру пројекта „Адаптација есплоатационог бунара Б-четири на водоизворишту Жеравица“, вриједности 258.000 КМ, за који је такође обезбијеђен грант из МЕГ пројекта у износу од 172.000 КМ, те пројекта „Вањско уређење трга код административно-пословног објекта у Видовданској улици“, вриједности 158.000 КМ.

Он је истакао да ће изградњом новог бунара на водоизворишту Жеравица бити обезбијеђена довољна количина воде за потребе корисника градишког водовода у наредних 30 година.

Градоначелник је навео да ће изградња прве грађевинске фазе трга, који ће бити посвећен познатој градишкој породици Чубриловић, бити у потпуности финансирана из градског буџата.

Према његовим ријечима, Градишка је у периоду између два свјетска рата имала пет уређених тргова, а тренутно нема ниједан, па ће трг посвећен Чубриловићима бити изграђен у центру града код такозване црвене зграде, у чијој се близини некада налазила кућа ове породице.

„Желимо да Градишци поново вратимо тргове и да их вежемо за личности и догађаје из градишке историје, што ће допринијети уређењу града“, нагласио је Аџић.

Аџић је додао да је Градска управа Градишка припремила пројекте за изградњу осам кружних токова за које очекује да ће ускоро бити обезбијеђена средства. Градоначелник је рекао да су стечени потребни услови за реализацију сва четири пројекта за које су данас потписани уговори, те да вјерује да ће радови бити завршени у уговореним роковима.

Директор Комуналног предузећа „Водовод“ Сандро Зеничанин навео је да је Совјак једина мјесна заједница у том дијелу Поткозарја у којој није изграђен водовод, те да је задовољан што су прошли на тендеру и што ће сами градити инфрастуктуру којом ће газдовати.

Зеничанин је истакао да је је изградња новог бунара на водоизворишту Жеравица још један капитални пројекат, у складу са стратешким плановима града, у оквиру којих су у претходном периоду рађени детаљни хидраулички модели за развој водоводне и канализационе мреже са планом изградње водовода у насељима гдје тренутно нема питке воде.  Он је додао да је уговорима предвиђено да оба пројекта буду завршена у року од четири мјесеца.

Директор грађевинског предузећа „Градид инжењеринг“ из Градишке Васко Стојнић рекао је да је рок за изградњу вишенамјенског објекта у мјесној заједници Крушкик 60 дана.

„На рокове изградње утичу временски услови, али ћемо се трудити да оправдамо повјерење и све урадимо квалитетно и у што краћем року“, рекао је Стојнић.  Извор: СРНА