ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДИШКЕ УЧЕСТВОВАЛИ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕГ ПРОЈЕКТА

Post Date: 04/10/2019

ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДИШКЕ УЧЕСТВОВАЛИ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕГ ПРОЈЕКТА

У периоду од 03. – 04. октобра 2019. године, у Сарајеву је организована конференција под називом „Комуналне водне услуге у Босни и Херцеговини: Преглед кључних достигнућа и пут напријед“, која се одржава у оквиру Пројекта опћинског околишног и економског управљања (#МЕГ), финансираног од Владе Швицарске у партнерству са локалним самоуправама и Развојним програмом Уједињених нација (UNDP БиХ).

Имајући у виду чињеницу да је Град Градишка прворангирани град у МЕГ пројекту према оцјенама из марта 2019. године, уводни говор на конференцији је држао градоначелник Града Градишка, г. Зоран Аџић, заједно за гђом Brabarom Dätwyler Scheuer, директорицом за сарадњу при Амбасади Швицарске у БиХ те гђом Стелианом Недера, резидентном представницом Развојног програма Уједињених нација у БиХ. Овом приликом градоначелник Градишке је истао колики је значај МЕГ пројекта за развој града, те изразио жељу за учешћем у другој фази предметног пројекта.

Остали представници Града Градишка су били учесници на панел дискусијама које су организоване у склопу конференције. Конференција је уједно била и прилика за презентацију потенцијала и остварених постигнућа у Градишци као и могућности покретања нових пословних сарадњи везаних за развојне пројекте.