ОТВОРЕНА РЕКОНСТРУИСАНА УЛИЦА ПЕТРА ПЕЦИЈЕ

Post Date: 23/10/2019

ОТВОРЕНА РЕКОНСТРУИСАНА УЛИЦА ПЕТРА ПЕЦИЈЕ

Данас је у градској мјесној заједници Сењак пуштен у употребу реконструисани дио Улице Петра Пеције у дужини од 256 метара.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да реконструисани дио Улице Петра Пеције представља примјер како би требало да изгледају и остале улице у граду и приградској зони.

Он је навео да је Градска управа у овај пројекат уложила више од 180.000 КМ, те да су, осим реконструкције коловоза, изграђени тротоари са обе стране улице, бициклистичка стаза и потпуно реконструисана канализациона и водоводна мрежа.

„Овдје смо приказали како будуће улице у граду и на ободу града треба да изгледају, да имају тротоар, бициклистичку стазу и пуни профил улице“, нагласио је Аџић.

Он је додао да је у плану да се у граду и приградским насељима изгради мрежа бициклистичких стаза.

Предсједник Савјета мјесне  заједнице Сењак Данка Микић рекла је да је ово дуго очекивани пројекат, наводећи да је прошле године изграђен тротоар, а ове изграђена подземна инсталација, бициклистичка стаза и асфалтирана улица.

Она се захвалила градоначелнику и његовим сарадницима што су позитивно одговорили на њихов захтјев, те додала да имају добру сарадњу са Градском управом.

Мјештанин Улице Петра Пеције Момир Брајић навео је да је ова улица први пут асфалтирана 1968. године и да је у то вријеме била најљепша у Градишци, али да је у задњих неколико година постала више макадамски пута.

„Данас смо доживјели да је ова улица асфалтирана и сређена, да је слика и прилика нашег града. Надам се да ће бити изграђено још оваквих улица“, додао је Брајић.