ПРИЈЕМ ЗА ПРОСВЈЕТНЕ РАДНИКЕ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У НАСТАВИ НА ДАЉИНУ

Post Date: 23/06/2020

ПРИЈЕМ ЗА ПРОСВЈЕТНЕ РАДНИКЕ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У НАСТАВИ НА ДАЉИНУ

Велики допринос успјешном завршетку школске године у условима пандемије вируса корона дао је тим просвјетних радника који је припремао и изводио наставу на даљину путем јавног сервиса Републике Српске, међу којима је било пет наставника из градишких основних школа, истакао је градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Градоначелник Аџић је данас организовао пријем за просвјетне раднике са подручја Градишке, који су учествовали у припреми и извођењу наставе на даљину, те им захвалио за уложени труд и уручио пригодне поклоне. Он је истакао да ових пет наставника није случајно изабрано да буду учесници једне нове активности као што је настава на даљину путем РТРС-а, те да су они исказали жељу и вољу да буду дио тог тима у тешким околностима.

“Ово је једно ново искуство за просвјетне раднике у основним и средњим школама и на факултетима. То је доказ да из сваке невоље увијек израсте и нешто добро, а то је чињеница да можемо и у оваквим тешким околностима да организујемо наставу на даљину и омогућимо ученицима да успјешно заврше школску годину”, нагласио је градоначелник Аџић.

Градоначелник је подсјетио да град Градишка сваке године награђује ученике генерација и вуковце основних и средњих школа, али и просвјетне раднике који су својим знањем, трудом и залагањем обиљежили једну школску годину.

Учитељица разредне наставе у Основној школи “Данило Борковић” Градишка Слађана Панић Шиник захвалила је за пријем, те истакла да су просвјетни радници показали да могу да преброде све тешке околности и испуне заједнички циљ, а то је образовање дјеце, што је за њих на првом мјесту.

“Заједно смо се брзо организовали и уз помоћ наших савјетника организовали наставу на даљину. Није било лако, радили смо и ноћу и дању јер смо свакодневно били доступни и за своје ученике. Ово је искуство за које се надам да се неће понављати, али које је на крају добро завршено”, рекла је учитељица Слађана Панић Шиник.

Она је захвалила и родитељима ученика, додајући да је њима током наставе на даљину можда било и дупло теже него наставницима.

“Предност наставе на даљину је што су дјеца постала информатички писменија, а мана је та да нисмо имали контакт са ученицима. Просвјетни радници су навикли на интеракцију и рад са ђацима, а када смо стали пред камере, причали смо са камерама”, рекла је учитељица Слађана и изразила наду да ће ученици и наставници од септембра поново моћи да се врате у своје учионице.

Руководилац Тима за припрему наставе на даљину за други разред Мирјана Бркић Љепојевић, која је и учитељ разредне наставе у Основној школи “Данило Борковић”, нагласила је да не постоји напор када постоји воља и потреба да се нешто добро уради, него само амбиција и жеља да се посао уради што боље.

“Мислим да смо се много трудили и све добро урадили и надам се да нисмо много оптеретили родитеље, којима захваљујем јер су, на неки начин, радили и наш посао”, истакла је учитељица Мирјана.

Она је навела да просвјетни радници увијек нешто уче, а да је ово била прилика да у необичним околностима прошире своја знања и покушају да дјецу нешто ново науче.

У процесу припреме наставе на даљину за други разред основне школе као члан Тима учествовала је учитељица разредне наставе из Основне школе “Козарска дјеца” Мирослава Васић, а у извођењу наставе путем телевизијског преноса учествовали су учитељица разредне наставе из Основне школе “Свети Сава” Дубраве Далиборка Зељко и вјероучитељ исламске вјеронауке из Градишке Армин Чергић.