МИНИСТАР ЗА ЉУДСКА ПРАВА И ИЗБЈЕГЛИЦЕ У САВЈЕТУ МИНИСТАРА БиХ БОРАВИО У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ГРАДИШЦИ

Post Date: 23/05/2024

МИНИСТАР ЗА ЉУДСКА ПРАВА И ИЗБЈЕГЛИЦЕ У САВЈЕТУ МИНИСТАРА БиХ БОРАВИО У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ГРАДИШЦИ

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ Севлид Хуртић боравио је данас у радној посјети Градишци, гдје је разговарао са замјеницом градоначелника Драганом Илић.

Након пријема у Градској управи, министар Севлид Хуртић и замјеница градоначелника Драгана Илић посјетили су локацију у Улици Саве Шумановића, гдје ускоро почиње реализација пројекта изградње канализације, који заједничким средствима финансирају Министарство за људска права и избјеглице БиХ и Град Градишка.

Министар Севлид Хуртић је истакао да је за реализацију пројекта изградње канализације Министарство обезбиједило 40.000 КМ, уз учешће Града Градишка у износу од 68.000 КМ. Министар Хуртић је најавио да ће Министарство за људска права и избјеглице БиХ, након усвајања Буџета, расписати нови јавни позив за пројекте у области инфраструктуре, вриједности два милиона КМ, те пројекте које могу користити ромске заједнице у БиХ, такође у вриједности од два милиона КМ.

Замјеница градоначелника Градишке Драгана Илић је нагласила да је Градска управа у протеклом периоду, у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ, успјешно реализовала неколико инфраструктурних пројеката. Ријеч је о изградњи приступних путева код зграда социјалног становања у Градишци и у Новој Тополи.

Након изградње канализације у овом дијелу града биће потребно санирати припадајућу саобраћајницу, те ће Град Градишка код ресорног министарства аплицирати за средства како би се наведена улица довела у првобитно стање.

Такође, заједно са градишким Домом здравља, Град Градишка ће аплицирати за средства којима би се реализовао пројекат у области здравствене заштите ромске популације.