ЕВАУЛАЦИОНИ ТИМ BFC SEE ПРОГРАМА ПОСЈЕТИО ГРАДИШКУ

Post Date: 19/06/2024

ЕВАУЛАЦИОНИ ТИМ BFC SEE ПРОГРАМА ПОСЈЕТИО ГРАДИШКУ

Град Градишка приступио је процесу ресертификације у оквиру BFC SЕЕ програма. У оквиру имплементације пројекта Business Friendly Certification in South East Europeевалуатори Новка Благојевић и Божана Шљивар боравиле су у дводневној посјети Градској управи града Градишка.

У понедjељак, 17. јуна 2024. године одржан је уводни састанак BFC евалуационог тима са градоначелником Зораном Аџићем и BFC тимом Града Градишка. Разговарало се о процесу ресертификације, испуњености веома захтјевних, 10 критеријума стандарда , са више од 60 поткритеријума који доприносе унапређењу квалитета услуга и информација које Град пружа привредницима и страним инвеститорима.

Током 17. и 18.06.2024. године састанцима са евалуаторима, поред чланова градског тима за провођење процеса сертификације, присуствовали су и начелници одјељења, представници јавног сектора као и представници привредних друштава „Тикт мануфактура“ д.о.о. и „Рапић“ д.о.о.

У наредним данима очекује се прелиминарни извјештај у којем ће бити препоруке за даља унапређења у оквиру BFC SЕЕ стандарда.

Подсјетимо, BFC SEE представља јединствену иницијативу у региону југоисточне Европе, која утиче на креирање брже и ефикасније администрације, која треба да отклони препреке за убрзани развој привреде, омогући боље инвестиционе резултате, креирање нових радних мјеста и општу модернизацију друштва.

Из Републике Српске 16 јединица локалне самоуправе посједује BFC SEE сертификат, а Привредна комора Рeпублике Српске  је Технички секретаријат, надлежан за спровођење процеса сертификације и координацију главних актера у том процесу.