ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА КАРАТИСТЕ И РУКОВОДСТВО КБВ „НИТЕН“

Post Date: 28/06/2024

ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА КАРАТИСТЕ И РУКОВОДСТВО КБВ „НИТЕН“

Поводом бројних спортских успјеха градоначелник Градишке Зоран Аџић уприличио је данас пријем за такмичаре и руководство Клуба борилачких вјештина „Нитен“.

У посљедња два мјесеца каратисти „Нитена“ освојили су 1. мјесто на Првенству Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре (У21) у Бијељини. Млада каратискиња Мила Бабић освојила је бронзану медаљу на Балканском првенству за млађе категорије у Истанбулу, као и сребрну медаљу на Свјетском карате купу до 12 година у Поречу. Веома важно је споменути и историјско учешће на „Играма БРИКС-а“ у Казању, гдје је тренер Јане Кутић био селектор мушке репрезентације Републике Српске, а такмичар каратиста КБВ „Нитен“ Дамјан Голић.

Градоначелник Зоран Аџић рекао је да КБВ „Нитен“ представља бренд Градишке, Републике Српске и региона, те да је један од најбољих борилачких клубова на овим просторима, што доказују бројне медаље и награде на домаћим и међународним такмичењима. Градоначелник је нагласио да је Град стајао и стајаће иза успјеха КБВ „Нитен“, те је овом приликом клубу уручио поклон бон од 1000 конвертибилних марака, а тренер Јане Кутић, у знак захвалности, градоначелнику је поклонио опрему КБВ „Нитен“.

Селектор карате репрезентације Републике Српске и тренер „Нитена“ Јане Кутић, истакао је да су такмичари „Нитена“ одличне резулате остварили на карате првенству Републике Српске, Балканском првенству у Турској, Свјетском купу у Хрватској и на Играма БРИКС-а у Русији.