ЗАПОЧЕТА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈA ПРОЈЕКТА „СИГУРНА ПОРОДИЦА, ЈЕДНАКЕ МОГУЋНОСТИ“

Post Date: 27/06/2024

ЗАПОЧЕТА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈA ПРОЈЕКТА „СИГУРНА ПОРОДИЦА, ЈЕДНАКЕ МОГУЋНОСТИ“

Градска управа града Градишка почетком 2024. године, заједно са партнером Центром за социјални рад Градишка, започела је имплементацију пројекта под називом „Сигурна породица, једнаке могућности“  који се финансира у оквиру Програма „Оквир за реализацију Циљева одрживог развоја као темељ за одржив и инклузиван раст у Босни и Херцеговини“ (СДГ2БиХ) који имплементирају УН агенције у БиХ: UNDP, UNICEF и UNWomen, а финансира Влада Краљевине Шведске.

Град Градишка је, заједно са партнером на пројекту, реализовао низ активности планираних пројектом. У просторијама Дневног центра, одржано је 8 радионица за дјецу и младе са потешкоћама у развоју и њихове родитеље, и то 2 психолошке радионице, 3 радионице са школским дефектологом и 2 радионице са школским педагогом. Оснаживањем капацитета дјеце и младих са сметњама у развоју и њихових родитеља кроз реализоване радионице, омогућиће се инклузија у заједничке активности које Центар за социјални рад редовно организује.

Такође, у јуну је започета адаптација и санација просторија Центра за социјални рад. Адаптација просторија, односно јачањем техничких капацитета Центра за социјални рад обезбједиће се приватност, сигуран амбијент и осјећај сигурности циљним групама.

Током априла и маја одржано је 16 тренинга за запосленике Дневног центра с циљем унапријеђења компетенција запослених у раду са родитељима дјеце и младих са потешкоћама у развоју и усвајање вјештина у области асертивне комуникације са корисницима услуга.

 

Током јуна одржано је 5 тренинга у склопу сертификоване обуке за запосленике Центра за социјални рад с циљем стицања вјештина за психосоцијални и савјетодавни рад са рањивим групама у стању социјалне потребе.

Имплементацијом главних активности као што су: јачање људских и техничких (просторних) капацитета ЦСР; израда системске документације ЦСР и спровођење радионица за дјецу и младе са потешкоћама у развоју и њихове родитеље, те промоцијом пројекта унаприједићемо савјетодавну и едукативну подршку циљним групама пројекта.