ОДРЖАН ПРВИ РАДНИ САСТАНАК СА КАНДИДАТИМА ЗА ОБУКУ „ПОКРЕНИ И УНАПРИЈЕДИ СВОЈ ПОСАО“

Post Date: 03/10/2024

ОДРЖАН ПРВИ РАДНИ САСТАНАК СА КАНДИДАТИМА ЗА ОБУКУ „ПОКРЕНИ И УНАПРИЈЕДИ СВОЈ ПОСАО“

Данас је у сали за сједнице Скупштине града Градишка одржан први радни састанак са кандидатима који су се пријавили на обуку „Покрени и унаприједи свој посао“ („Start Your Business“).
Обука у оквиру пројекта „Покрени и унаприједи свој посао“ је једна од активности која се спроводи у оквиру пројекта „Локално партнерство за запошљавање ГДК“, а који Град Градишка имплементира заједно са општинама Козарска Дубица и Костајница, те осталим партнерима пројекта.
Укупно је пријављено 39 кандидата који желе да покрену свој први посао. Након обуке, биће одабрано десет кандидата чија ће пословна идеја бити подржана са 9.000 КМ.
Градска управа Града Градишка препознала је овај пројекат као значајан за развој привредне дјелатности. „Град Градишка је у партнерству са Међународном организацијом рада одлучио да помогне младим људима да науче да направе свој бизнис план, дођу до средстава да покрену свој посао и да их одређено вријеме пратимо како би они постали врло озбиљни привредници на простору Градишке“, рекао је градоначелник Градишке Зоран Аџић и додао да је ово један од начина да се млади људи задрже на овим просторима.
Циљ пројекта, који финансира Европска унија, је активирање и интеграција незапослених особа у локална тржишта рада, а уз подршку локалних партнерстава за запошљавање.