ДОГРАДЊОМ ВРТИЋА „ЛЕПТИРИЋ“ У НОВОЈ ТОПОЛИ СТВОРЕНИ УСЛОВИ ЗА СМЈЕШТАЈ ЈОШ 60 ДЈЕЦЕ

Post Date: 03/10/2024

ДОГРАДЊОМ ВРТИЋА „ЛЕПТИРИЋ“ У НОВОЈ ТОПОЛИ СТВОРЕНИ УСЛОВИ ЗА СМЈЕШТАЈ ЈОШ 60 ДЈЕЦЕ

Поводом завршетка пројекта доградње три васпитно-образовне собе, те реконструкције комплетног система гријања и расвјете у вртићу „Лептирић“ у Новој Тополи, градоначелник Градишке Зоран Аџић посјетио је данас ову јавну предшколску установу.
Градоначелник је овом приликом изразио задовољство што су се поменутим проширењем капацитета вртића „Лептирић“ створили услови за пријем још 60 дјеце из Нове Тополе, нагласивши да се у наредном периоду планира додатно проширење овог објекта јер је и даље 39-оро дјеце на чекању за упис.
У претходне четири године изграђен je нови вртић у градском насељу Брестовчина, проширен вртић у насељу Сењак, отворено једно вртићко одјељење у Горњим Подградцима, а према градоначелниковим ријечима, Градска управа је већ покренула поступак изрaде регулационог плана за изградњу новог вртића Јавне предшколске установе „Лепа Радић“ у центру града, те планира да обезбиједи и нове  капацитета са смјештај дјеце на ширем подручју Градишке, укључујући отварање вртића у објекту Основне школе „Младен Стојановић“ у Врбашкој по принципу Горњих Подградаца.
Директор Јавне предшколске установе „Лепа Радић“ Градишка Сузана Иваштанин истакла је да је 2016. године у вртићу „Лептирић“ било 60 дјеце, док је ове године године уписано 172 дјеце, те да умјесто досадашње четири имају седам васпитних група.
У Јавној предшколскoj установi „Лепа Радић“ Градишка је од 2017/2018. године, уз сва улагања у изградњу нових и реконструкцију и доградњу постојећих вртића, смјештајни капацитет повећан са 343 на 716 мјеста у свим објектима.