МЗ БЕРЕК: ОТВОРЕН НОВИ ДРУШТВЕНИ ДОМ

Post Date: 04/10/2024

МЗ БЕРЕК: ОТВОРЕН НОВИ ДРУШТВЕНИ ДОМ

У Мјесној заједници Берек, градоначелник Градишке Зоран Аџић, свечано је отворио нови Друштвени дом и предао га на употребу њеним мјештанима. Овим поводом, градоначелник је рекао да ће наведени објекат служити за активности Савјета мјесне заједнице Берек и организовање разних друштвених догађаја, додавши да ће Друштвени дом бити и регионални центар за едукације за пољопривреднике из Берека и сусједних мјесних заједница.
Градоначелник је информисао да је већина средстава за изградњу дома издвојена из градског буџета, а да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске додијелило грант за рурални развој.

„Овдје имамо велику салу са 100 мјеста, све друге пратеће садржаје, а ту је и канцеларија за рад Савјета мјесне заједнице“, рекао је градоначелник и додао да би на прољеће требало направити и садржаје за дјецу. Градоначелник је подсјетио да је Град Градишка, уз изградњу инфраструктуре, у посљедњих неколико година изградио или реновирао бројне друштвене објекте на цијелом градском подручју с циљем стварања бољих услова живота и останка младих у градишким селима.
Предсједник Савјета мјесне заједнице Берек Марко Сладојевић, каже да је Друштвени дом, површине око 150 метара квадратних, веома значајан за њих, те да нису очекивали да ће у тако кратком року изградња бити завршена. Он се захвалио градоначелнику Аџићу и Градској управи на свим до сада реализованим пројектима.