ПОЧЕЛА ПРОЉЕЋНА АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ГРАДА

Post Date: 12/04/2016

ПОЧЕЛА ПРОЉЕЋНА АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ГРАДА

Садњом црвеног јавора и цвијећа код Средње стручне и техничке школе Градишка, начелник општине Градишка Зоран  Латиновић, заједно са малишанима из Јавне предшколске установе „Лепа Радић“, означио је почетак „Прољећне акције уређења града“.

Латиновић је позвао све грађане, удружења и организације, да се укључе у акцију прољећног уређања града, уреде своја дворишта, паркове и балконе  и на тај начин допринесу да град буде чишћи и љепши. Он је напоменуо да је Комунално предузеће „Градска чистоћа“ раније почело са уређењем града, кошењем траве, завршено је орезивање парковског дрвећа, а почела је и садња прољећног цвијећа. Латиновић је додао да Општина,  паралелно са овим активностима поправља градске улице са асфалтним коловозом и вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације, те да су почели радови и на реконструкцији локалних и некатегорисаних путева на подручју општине. Он је изразио увјерење да ће Општина Градишка, и поред неусвојеног буџета за ову годину, успјети у потпуности да одржава локалну инфрастуктуру. Латиновић је оцијенио да Градишка израста у један модеран град, да је један од најуреднијих градова у Републици Српској и БиХ, али да и даље треба развијати свијест грађана да ће свима бити љепше ако живе у здравом и чистом граду. „Нажалост и даље има појединаца који бацају смеће на непредвиђеним мјестима и потребо је појачати рад Комуналне полиције и очистити неколико локалитета који сад служе као дивље депоније те их физички учинити недоступним за одлагање смећа“, додао је Латиновић. Према његовим ријечима, у наредним данима, „Градска чистоћа“ ће поставити нове контејнере за одвојено одлагање отпада, који ће касније бити рециклиран, те проширити обухват услуге одвоза смећа и на удаљенија села градишке општине.

У „Прољећној акцији уређења града“ осим надлежних одјељења општине Градишка и „Градске чистоће“, учествују и Јавна предшколска установа „Лепа Радић“, основне и средње школе, мјесне заједнице, еколошке секције и организације и предузеће „Grin tank“, које се бави прикупљањем електронског и електричног отпада.

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/04/IMG_8466.jpg”]

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/04/IMG_8452.jpg”]

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/04/IMG_8469.jpg”]

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/04/IMG_8478.jpg”]