НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО ФИРМУ „ЕWЕS”

Post Date: 13/04/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО ФИРМУ „ЕWЕS”

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић и начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Љубимко Чакаљ, посјетили су данас фирму „ЕWЕS“ у Градишци.

Директор фирме Џенан Башић, рекао је да ова шведска фирма, која се бави производњом опруга од жице и траке у Градишци послује од априла 2013. године и тренутно запошљава 9 радника. Башић је истакао да ће у наредном периоду бити проширена производња и запослени нови радници. Он је рекао да је фирма „ЕWЕS“ основана 1930. године и да данас послује у Европи, Азији и Америци.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, истакао је да је веома позитивно то што је једна компанија из Шведске препознала Градишку као мјесто у којем ће ширити своју производњу. Латиновић је рекао да ових дана очекују и посјету Привредне коморе из Стокхолма с којима ће бити разговарано о могућностима улагања шведских компанија на подручју општине Градишка. „Ово је доказ да локалне заједнице могу и морају да буду и носиоци локалног економског развоја у коме је Општина Градишка у протекле три године направила значајне искораке, првенствено на привлачању инвеститора у Агро-индустрију зону у Новој Тополи, истакао је Латиновић.

Начелник Одјељења за привреду општине Градишка Љубимко Чакаљ, рекао је да ће током посјете представника Привредне коморе Шведске бити презентовани потенцијали општине Градишка, Агро-индустријска зона и понуђени одређени стимуланси за отварање производних капацитета.

IMG_8534

IMG_8538

IMG_8521

IMG_8513