ПОСТАВЉЕНИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА РЕЦИКЛАЖНИ ОТПАД

Post Date: 20/04/2016

ПОСТАВЉЕНИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА РЕЦИКЛАЖНИ ОТПАД

Комунално предузеће „Градска чистоћа“ Градишка, на тридесет локација у граду поставиће нових 120 контејнера, за чију је набавку у оквиру пројекта „Рециклажно двориште“, издвојено oко 48.000 КМ.

Директор „Градске чистоће“ Горан Бијелић, навео је да је набавку 60 конетејнера за мијешани отпад, и по 30 контејнера за одлагање ПЕТ амбалаже и папирног отпада, са 30.000 КМ, финансирао Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефиксност Републике Српске, те Градска чистоћа и Општина Градишка са 18.000 КМ.

Бијелић је рекао да је циљ пројекта „Рециклажно двориште“ да се утиче на свијест грађана да раздвајају отпад из домаћинстава и одлажу га у одвојене контејнере. Он је истакао да је „Градска чистоћа“ Градишка од почетка 2014. године интензивирала рад на прикупљању и складиштењу секунадарних сировина, картона, најлона и ПЕТ амбалаже. „У 2013. години прикупљено је 40 тона картона, а најлон и ПЕТ амабалажа уопште нису били прикупљани. Након појачаних активности на прикупљању секунадарних сировина у 2014. години прикупљено је око 120, а у 2015. години 230 тона папирног отпада, док је у току ове двије године прикупљено по 20 тона најлона и 5 тона ПЕТ амбалаже“, навео је Бијелић и додао да је план да у овој години „Градска чистоћа“ прикупи до 300 тона картона и папира, 30 тона најлона и 10 тона ПЕТ амбалаже.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић захвалио је Фонду за животну средину Српске на доброј сарадњи у реализацији пројекта набавке нових 120 контејнера, који ће сврстати Градишку у ред модерних градова и подићи свијест грађана о значају заштите животне средине. Латиновић је оцијенио да је Градишка уређен и лијеп град, окружен зеленилом, и на одличној позицији уз ријеку Саву, те да се сви грађани морају потрудити да допринесу његовом уређењу.

IMG_8650