ИЗГРАДЊА СЕКУНДАРНЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Post Date: 19/05/2016

ИЗГРАДЊА СЕКУНДАРНЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Координатор Пројекта изградње секундарне канализационе мреже у приградским насељима Сточна пијаца I, Сточна пијаца II и Липовача и замјеник начелника општине Градишка Никола Солдатић обишао је данас градилиште у насељу Сточна пијаца гдје су започели радови на асфалтирању саобраћајница и њиховом враћању у првобитно стање. Наведени радови обухватају завршну фазу овог капиталног пројекта чија је вриједност 3.150.000 КМ.

Том приликом Солдатић је истакао да је задовољан динамиком и квалитетом радова које изводи компанија „Еко-еуро тим“ из Бања Луке, нагласивши да је, упркос опструкцијама и сумњама у коначну реализацију, овај Пројекат у својој финалној фази која обухвата асфалтирање оштећених саобраћајница и њихово враћање у првобитно стање. Он је рекао да би предметни радови требало да буду завршени најкасније за мјесец дана, не само у насељу Сточна пијаца већ и у насељима Липовача, те дијелу Крушкика и Жеравице. Солдатић је подсјетио да је кроз пројекат у поменутим насељима уграђено преко 11.000 метара канализационог колектора и постављено више од 550 сабирних шахтова.

Солдатић је рекао да је у току прикључивање грађана на канализациону мрежу, нагласивши да је задовољан одзивом који је посебно изражен у посљедњих петнаестак дана. Координатор пројекта још једном је позвао грађане да се прикључе на канализациону мрежу.

IMG_8957 IMG_8967 IMG_8948 IMG_8944Мјештанин насеља Сточна пијаца Мирослав Бабичић, задовољан је реализацијом поменутог пројекта и каже да очекује да ће врло брзо све улице бити враћене у првобитно стање. Он је истакао да је овај пројекат од великог значаја за све грађане. Сличног мишљења је и Ранко Лазић који каже да је задовољан да је и ово насеље прикључено на градску канализацију, посебно због чињенице да се ради о насељу које се налази у другој зони водоизворишта.