UNDP ОБЕЗБИЈЕДИО ДОНАТОРСКА СРЕДСТВА ЗА ПОДИЗАЊЕ ЗАСАДА ПАПРИКЕ

Post Date: 02/06/2016

UNDP ОБЕЗБИЈЕДИО ДОНАТОРСКА СРЕДСТВА ЗА ПОДИЗАЊЕ ЗАСАДА ПАПРИКЕ

У оквиру имплементације пројекта „Подршка трајним рјешењима Ревидиране стратегије за проведбу Анекса VII Дејтонског мировног споразума“ Развојни програм Уједињених нација- UNDP БиХ у сарадњи са Општином Градишка, обезбиједио је и ове године донаторска средства за подизање засада паприке на подручју општине Градишка у укупној површини од четири хектара.

Свих 20 корисника пројекта, који ће ове године засадити паприке на парцелама од по два дунума, добиће репроматеријал и опрему за производњу паприке, чија је укупна вриједност преко 150 хиљада КМ. Такође, током имплементације пројекта корисници ће имати на располагању континуирану стручну и савјетодавну подршку, укључујући и осигуран откуп и тржиште. Општина ће током имплементације пројекта осигурати сву потребну стручну и техничку помоћ.

Пројектом „Подршка трајним рјешењима Ревидиране стратегије за проведбу Анекса VII Дејтонског мировног споразума“ у 2014. и 2015. години било је обухваћено 78 корисника којима су кроз пројекте станоградње, економске одрживости и социјалне заштите и инклузије додијељена донаторска средства у износу већем од 830 хиљада КМ.

IMG_9115(1)