НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО ПОРОДИЦУ ЈОКИЋ ИЗ ТУРЈАКА

Post Date: 12/08/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО ПОРОДИЦУ ЈОКИЋ ИЗ ТУРЈАКА

Turjak_12avg2016_noseca

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић и начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту општине Градишка Вујадин Миљић посјетили су данас шесточлaну породицу Јокић из Турјака која живи у тешким материјалним условима.
Том приликом први човјек општине, рекао је да је Општина Градишка на рачун породице Јокић данас уплатила 2.000 КМ, а приликом данашње посјете уручене су им и прехрамбене намирнице и хигијенске потрепштине. Латиновић је нагласио да ће Општина Градишка помоћи овој породици, која због активирања клизишта тренутно са четверо дјеце живи у трошној кући, да се изгради нова или реновира постојећа стамбена јединица. Општина ће обезбиједити и трошкове превоза за најстарије дијете, које ће на јесен кренути у средњу школу у Градишци. Латиновић је истакао да се социјална ситуација на подручју Градишке усложњава, што је посљедица лоше економске ситуације у Републици Српској, због чега на подручју наше општине тренутно више породица живи у стању социјалне потребе. Он је рекао да је због тога неопходна већа ангажованост цјелокупне друштвене заједнице и изразио наду да ће, у сарадњи са Центром за социјални рад и другим субјектима, бити ријешени проблеми ових породица. Општина Градишка у фебруару мјесецу ове године донирала је породици Јокић помоћ у износу од 1.000 КМ.
Милован Јокић који са супругом и четверо дјеце живи у трошној кући, рекао је да су њихови проблеми почели 2014. године и истакао да тренутно немају основне услове за живот. Кућа је испуцала, због чега су свакодневно изложени опасности од урушавања. Милован је рекао да је једино рјешење изградња нове куће и изразио наду да ће, захваљујући Општини Градишка и људима добре воље, ускоро добити нови кров над главом.