ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗВОЂЕЊУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ДРУШТВЕНОГ ДОМА У ЧАТРЊИ

Post Date: 30/08/2016

ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗВОЂЕЊУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ДРУШТВЕНОГ ДОМА У ЧАТРЊИ

30avg2016_DomCatrnja_nosecaНачелник општине Градишка Зоран Латиновић и теренски службеник за имплементацију пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ’’ Дејан Даниловић потписали су данас Уговор о извођењу грађевинских радова на изградњи просторија Друштвеног центра у мјесној заједници Чатрња.
Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, рекао је да је Градишка једна од 14 општина у БиХ  у којој се реализује пројекат оснаживања улоге мјесних заједница, с циљем да се појача комуникација између грађана у мјесним заједницама и општине и побољша квалитет живота. Одлучили смо да се постојећи објекат на стадиону у Чатрњи догради, гдје ће свих 6 мјесних заједница одржавати заједничке састанке, рекао је Латиновић и изразио увјерење да ће пројекат бити успјешан и добар примјер другим мјесним заједницама. Он је подсјетио да су у пројекат укључене мјесне заједнице Чатрња, Козинци, Кочићево, Горњи Подградци, Орахова и Дубраве. Латиновић је рекао да је Градишка једина општина у БиХ која је прошла процедуре кандидовања три пројекта Развојног пројекта Уједињених нација – UNDP, оснаживање мјесних заједница, пројекат локалног интегрисаног развоја и пројекат заштите животне средине.
Даниловић је рекао да радови треба да почну у року од седам дана и буду завршени у року 30 дана. Вриједност радова је око 14.000 КМ, а сам пројекат је иницијатива Влада Шведске и  Швајцарске којим су обухваћене 23 општине и 125 мјесних заједница у БиХ, навео је Даниловић и истакао да је укупна вриједност пројекта у наредне четири године 14, 5 милиона КМ. Циљ је да друштвени центар у Чатрњи буде мјесто окупљања људи, едукације и културних дешавања и да му представници свих 6 мјесних заједница које су укључене у пројекат одреде назив, рекао је Даниловић.