НАЈБОЉИ СТУДЕНТИ ГРАДИШКЕ КОД НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

Post Date: 30/08/2016

НАЈБОЉИ СТУДЕНТИ ГРАДИШКЕ КОД НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

30avg2016_studenti_nosecaНачленик општине Градишка Зоран Латиновић организовао је данас пријем за студенте првог циклуса, мастер и докторских студија, који имају просјек оцијена 9 и више.
Латиновић је најбољим студентима са подручја општине Градишка поклонио књигу и 150 КМ, нагл
асивши да су они садашњост и будућност Градишке и Републике Српске.
Он је рекао да је жеља локалних власти да се млади стручњаци задрже на овим просторима, наводећи да
Општина Градишка редовно финансира стипендије 185 студената, превоз ученика средњих школа и материјалне трошкове три средње школе у Градишци.

30avg2016_studenti_2
Латиновић
је истакао да се политичари на свим нивоима власти морају потрудити да се младим стручњацима, након завршеног школовања, обезбиједи радно мјесто и услови за напредовање у струци.

И поред  свега онога што прати стварност Републике Српске, уништена првиреда и реални сектор, поремећен систем вриједности, младим људима треба послати поруку да се угледају на најбоље студенте, који су истрајним радом и знањем остварили завидне резултате, који треба да буду лидери својој генерацији и да у будућности утичу на развој своје локалне заједнице“, нагласио је Латиновић и  додао да је поносан на најбоље градишке студенте, нихово знање и  енергију.
Студент Факултета техничких наука у Новом Саду Саша Кресојевић изразио је задовољство пријемом за најбоље студенте у
Општини Градишка.

30avg2016_studenti_3Он је рекао да је позитвно то што ће након овог састанка студенти који се нису добро познавали размјенити контакте, идеје и мишљења, са жељом да у наредном периоду допринесу развоју своје општине.
Кресојевић је навео да је стипендиста Фонда „Милан Јелић“ и да је његова жеља и обавеза да одређен период након школовања п
роведе радећи у Републици Српској, али да је могуће да у циљу даљег школовања и стицања знања један период проведе и у иностранству.
Јована Липовац, такође студент новосадског Факултета техничких наука, истакла је да већина студената након школовања очекуј
е радна мјеста али да и током и након школовања сви треба да раде на себи, труде се и да ће тако остварити своје циљеве.

30avg2016_studenti_4Бојан Кресојевић, који је први циклус студија завршио као  најбољи студент генерације Економског факултета у Бањалуци, рекао је да, како у друштву, тако и у самој породици треба цијенити рад и усмјеравати дјецу ка знању и да ће на тај начин друштво имати академски образовану омладину.